Friday, 26. April 2024
 
   
 




Jedilniška miza Keu iz nerjavnega jekla. Oblazinjena klop Sigfried je oblečena v posebno blago v srebrnih odtenkih, ki se v temi svetlika.




Dialog med svetlim hrastovim parketom in temnimi stropnimi tramovi ustvarja nevtralno scenografijo za postavitev pohištva in umetniških del. Originalen opečnati zid, ki poteka po vsej vertikali stanovanja, priča o zgodovini stavbe.



Besedilo

Ana Ivančič

 

Foto

Max Zambelli/Visionnaire

 


V podeželski vili iz 17. stoletja se nahaja stanovanje Eleonore Cavalli, umetniške direktorice podjetja Visionnaire. Njen dom izkazuje naklonjenost umetnosti in pohištvu najvišje kakovosti.




Umirjen kolorit pohištva v dnevni sobi poživljajo rdeča barva poufa Stone, platno Domenica Grencija in mogočen lestenec Galahad, ki spominja na neke druge čase. Vse pohištvo je znamke Visionnaire.




Sproščanje na vrtu z ležalnikom Sveva Capitonne', zofo Galloway in mizico Gorgona, vse Visionnaire.

Na enem od gričkov v okolici Bologne stoji podeželska vila iz 17. stoletja, ki je nekoč pripadala plemiški družini veleposestnikov. Eleonore Cavalli, umetniška direktorica podjetja Visionnare s sedežem v Bologni, ki izdeluje luksuzno pohištvo, je vilo kupila pred petimi leti in ji s prenovo povrnila nekdanji sijaj. »Takrat sem še živela v Torinu. Ob enem od obiskov naše tovarne v Bologni sem izvedela, da je vila na prodaj. Nanjo gojim prav posebne spomine, saj sem odraščala v njeni neposredni bližini in sem vedno občudovala njeno arhitekturo ter lepe poglede, ki se odpirajo z njenega vrta,« pove Eleonore. Za selitev iz Torina na bolonjsko podeželje se je odločila, ker si je želela, da bi njena otroka odraščala v bolj zelenem in prijaznem okolju, zase in za moža pa si je želela okolice, ki bi ju pomirila po napornem delovniku.
Hiša se je po prenovi razdelila na pet stanovanj, saj skupaj ponuja več kot 1.500 kvadratnih metrov bivalnih površin in hektar vrta. Eleonorino stanovanje je v južnem delu vile; razteza se v treh etažah in ima poleg skupnega še zasebni vrt v izmeri 400 kvadratnih metrov.

 

 




Eleonore živi z družino dobesedno ob vznožju Apeninov, zato ne čudi dejstvo, da se divjad v zgodnjih jutranjih urah ali proti večeru zelo približa vrtu in hiši. To se jim zdi po stresnem delavniku izjemno sproščujoče.

 »Vrt ponuja tisto primarno vez z naravo, ki je naši družini zelo dragocena. Srečo imamo, da živimo dobesedno ob vznožju Apeninov, zato lahko zgodaj zjutraj in pozno popoldne pogosto občudujemo jelene, divje prašiče, fazane in ježe. To je po stresnem dnevu v službi resnično sproščujoče,« poudari Eleonore. V toplejših mesecih družina dobesedno živi na vrtu. Zajtrkujejo in večerjajo pod starim brestom, uživajo na ležalnikih (vse vrtno pohištvo je znamke Visionnaire) ter skrbijo za rože in zelenjavne grede. Eleonore ponosno pove, da uživa v vrtnarjenju. »Na mojem vrtu najdete tudi angleške vrtnice, sivko in rožmarin.«
Notranjost stanovanja je dokaz, da Visionnaire ponuja celovito rešitev za opremo doma, saj ponuja vse, od prešitega oblazinjenega pohištva do jedilnega pribora.

 

 

 


Več v reviji H.O.M.E. april-maj 2014