Thursday, 28. March 2024
 
   
 




Nad jedilno mizo Max znamke Maxalto je niz svetil Mirror Ball znamke Tom Dixon, kar daje jedilnici poseben pečat.




Vetrolov v oniksu z rdečim naslanjačem znamke Maxalto. V steni za njim je »skrit« prehod v kuhinjo.



Besedilo

Ana Ivančič

 

Foto

Miran Kambič

 


Premišljeno izbrano italijansko pohištvo vliva prostoru duh brezčasne elegance in noto prestiža, kar zagotavlja prijeten prostor za številna druženja vseh družinskih članov.



V dnevnem prostoru kraljuje polčetrti meter dolg kamin, za katerim je kuhinja. Okrog njega se je mogoče krožno sprehoditi do sedežne garniture Groundpiece znamke Flexform, ki ponuja vse udobje za neomejeno druženje.



Kuhinja Twelve iz Varenne je zagotovilo za funkcionalnost ter najkakovostnejše materiale in izdelavo. Dopolnjena z gospodinjskimi aparati znamke Siemens pa ponuja vse udobje, ki si ga želi moderna kuharica.

Čas je bil pravi za selitev v nov, razkošnejši dom. Otroka sta odrasla, posel je cvetel in

25. obletnico poroke sta zakonca v najboljših letih želela praznovati v novi hiši.

Vsaka selitev je naporna, selitev iz stanovanja v hišo pa je pravi preskok, sploh, če kvadratura ene etaže preseže kvadraturo celotnega stanovanja. Po dobrih dveh mesecih življenja na novem naslovu sta lastnika več kot vesela, da sta se odločila za ta korak. Zdaj si sploh ne predstavljata, da bi lahko živela kjerkoli drugje. Končno lahko brez omejitev vabita k sebi vse znance, prijatelje in sorodnike. Druženje jima resnično veliko pomeni, zato sta si za ureditev pritličja hiše, kjer sta se tudi odločila živeti, in nadstropje prepustiti odraslima otrokoma kot ločeno bivanjsko enoto, želela nekaj posebnega.

 

»K projektu sva pristopila, ko je bila hiša že v fazi gradnje, obod hiše je moral ostati nespremenjen. Kljub temu sva uspela tlorisno razporeditev v celoti prestrukturirati. Naročnik naju je s tem namenom tudi izbral, saj je bil nezadovoljen s prvotno razporeditvijo prostorov, obenem pa je želel, da sam interier združuje luksuz s prijetnim počutjem,« pravita Darko Vasiljevič in Tanja Špan iz arhitekturnega biroja Arhimetrics, ki sta skupaj z Janezom M. Turkom načrtovala celoten interjer pritličja.

Od razkošne kvadrature pritličja – 190 kvadratnih metrov – je približno polovica namenjena dnevnemu delu s kuhinjo ter dnevni »sobi« in jedilnici.

 




V lesen podij iz masivnega tika je vtopljena masažna kad Pilates H20. Ob njej se lahko družinski člani sončijo, uporabijo turško savno ali skočijo pod prho.

Od razkošne kvadrature pritličja – 190 kvadratnih metrov – je približno polovica namenjena dnevnemu delu s kuhinjo ter dnevni »sobi« in jedilnici. Polčetrti meter dolg kamin, odprt s treh strani in izdelan po načrtih arhitektov pri Kaminih Koželj, dnevni prostor ločuje in hkrati povezuje, saj je okrog njega možna krožna pot. Kamin je sodobna prispodoba za ognjišče, okrog katerega se zbira in druži vsa družina. Igra povezovanja in igranja z nasprotji skrito/odkrito se nadaljuje z vstopom v intimni del s spalnico in wellnessom, katerega vrata spretno povzemajo oblazinjen panel v kravjem usnju za sedežno garnituro, tako da se jih praktično ne vidi. Drug takšen skrit prehod, ki je hkrati zelo priročen, je med predsobo/vetrolovom in kuhinjo. Namenjen je seveda vsakemu, ki se s težkimi torbami vrača s tržnice ali trgovine, pa tudi odlaganju garderobe.

 


Več v reviji H.O.M.E. september-oktober 2012