Monday, 15. August 2022
 
   
 Tinkarin zvesti spremljevalec, ki ji prinaša srečo, je skulptura Venetskega konja Oskarja Kogoja. Sprva je imela belega, porcelanastega, ko ga je po nesreči razbila, ji je Oskar takoj priskrbel novega, pozlačenega. Zdaj krasi okno njenega kraškega domovanja.
Stropno svetilko v hčerkini sobi je Tinkara izdelala sama iz stare ptičje kletke in s kančkom domišljije.
Znak »Open« pri vhodu v hišo oznanja, da je v hišo vsak dobrodošel.

 

 

 

 

 

Besedilo Ana Ivančič 

 

Foto Miran Kambič


... ... Tinkari Kovač. Glasbenica od navdiha kar poka po šivih. Pravkar je izdala nov album Rastemo. Gre za kolaž priredb skladb iz časa in prostora nekdanje Jugoslavije, »za nekakšen glasbeni esej«. Ob tem nas je povabila v svoj dom na Krasu, kjer živi skupaj s hčerko in arhitektom Matejem Mljačem.V središču dogajanja
Tinkara doma. V ozadju osrednja miza dnevnega prostora, kjer se zgodi zajtrk, pogovor, večerja, koncert.
Zanimiv detajl s Tinkarine flavte.

Značilnosti mojega osebnega stila ... eklektičnost. Vedno se spreminja in me preseneča.

 

Moj najljubši prostor v naši hiši je ... Hišo jemljem kot celoto, saj se prostori prelivajo iz enega v drugega. Skozi dan in vse leto je potovanje po horizontali, vertikali in diagonali hiše najlepše. Hišo razumem kot celoto in predvsem kot potovanje skozi skalnato podzemlje, svetle vice pritličja in pravljična nebesa v nadstropju.

 

Oblikovalski kos, ki sem ga nazadnje kupila za svoje stanovanje, je ... ogledalo za kopalnico za goste, ki mi ga je z bolšjaka prinesla moja mama.

 

Naslednja stvar, ki jo nameravam kupiti za svoj dom, je ... medeninasta pipa za šank v kleti.

 

 

Več v reviji H.O.M.E. september-oktober 2012