Thursday, 28. March 2024
 
   
 




Iz postelje mimo garderobnega sestava Ego Poliform do kopalnice, v celoti opremljene s sanitarno keramiko in kopalniškim pohištvom Antonio Lupi. Pogled izpod prhe sega čez posteljo do okna.




Kopalnica navdušuje s sanitarno opremo, pohištvom in armaturami Antonio Lupi ter keramiko Bisazza v prav posebnem odtenku.



V središču dnevnega prostora kraljuje okrogla jedilna miza Flute iz Poliforma s stoli Phillips, ki jih je Rodolfo Dordoni oblikoval za Minotti. Mizo osvetljuje svetilka PH Artichoke znamke Louis Poulsen iz leta 1958. Njena bakrena nota vnaša v stanovanje toplino. Ostale stropne svetilke so Lotis Tubed Surface in Bolster, oboje znamke Modular.




Foto

Miran Kambič

 


Kdo pravi, da je lahko izbirati pohištvo iz kataloga? Razkošje najboljših kosov pohištva se tukaj zlije v do potankosti stilirano stanovanje, ki ponuja vse udobje doma.




Na knjižnem regalu Sintesi znamke Poliform je postavljen televizor BeoVision 7, poleg sta zvočnika BeoLab 5, oboje Bang & Olufsen. Vzdušje dopolnjujeta Starckovi svetilki Gun v zlato-črni kombinaciji.



Kuhinja Minimal iz Varenne. Kontrast pultu in stenski oblogi iz Marmorja Hotavlje je tikov parket na tleh in na stropu. V lesen strop so vgrajena svetila. V ospredju je steklena napa Varenna in plinsko kuhališče Scholtes.

Bila je možnost in bila je želja. Pravzaprav je bil seznam želja mladega para za njun prvi skupni dom dolg. Pred njima je bila nova izkušnja sobivanja, ona je želela kad, on prho, ona je želela garderobno sobo, on je želel ... Novo nadstandardno stanovanje iz Dunajskega mozaika v Ljubljani je sicer obljubljalo veliko možnosti izražanja, vendar je bila tukaj nujna pomoč. Arhitekta Katarina Štok iz biroja Štok + Pretnar je hitro ugotovila, da vse želje mladega para zahtevajo popolno spremembo tlorisa stanovanja, prestavljanje napeljav in predvsem veliko kombinatorike, saj sta si želela točno določenih blagovnih znamk pohištva.

 

75 kvadratnih metrov veliko stanovanje je bilo očiščeno nepotrebnih prostorov in sten, tako sta nastala dva globoka vzporedna volumna, ki stanovanje ločujeta na dnevni in intimni del. Sončna svetloba, ki prihaja izključno iz zahodne smeri, s tem pronica globlje v notranjost. Okna so razpotegnjena od tal do stropa in ponujajo lep razgled na prostorno teraso in okolico. Na 45 kvadratnih metrih terase je dovolj prostora za domači spa, ki si ga je par močno želel. Zdaj lahko uživata v savni Effegibi, masažni kadi Jacuzzi in zunanji prhi Antonio Lupi.

 



Vzglavje postelje Bartlett iz Minottija ima značilen mrežast vzorec. Ta se kot povečava ponovi na tapecirani steni. Kad zraven je Antonio Lupi.



Več v reviji H.O.M.E. april-maj 2012