Thursday, 25. April 2024
 
   
 

 

 

Pohištveni dizajn in špageti? V Italiji je oboje vprašanje dobrega okusa. Ekskluzivno za H.O.M.E. je milanski oblikovalec Pietro Russo ustvaril menije špagetov, ki se prilegajo italijanskim dizajnerskim sladicam.

mai sprudeln ließ

 

Več si preberite v reviji H.O.M.E. 04-05/08

 

 



Okusno zapleten.

 

Skoraj 500 m vrvi je v naslanjaču "Vermelha" Fernanda in Humberta Campana. Rezultat umetelnega prepletanja je kos pohištva, ki je postal designerski klasik, ki uporabniku ponuja nepričakovano udobje in je tudi zato dobil stalno mesto na razstavi v MoMaju v New Yorku.

 

Edra

 

 

 

 

Svetilka tricolore.





Svetilka Uto, ki je delo Lagranja Designa je na voljo v treh barvah in očara s svojo gibljivostjo in raznolikomi možnostmi oblikovanja. Po zaslugi preko 3 metrov dolžine jo lahko poljubno napenjamo, obešamo in postavljamo. Foscarini.

 

Foscarini.

 

 

 

 

Design divina.





Za Alessi sta se brazilska oblikovalca Humberto in Fernando Campana domislila nekaj čisto posebnega: dekorativni dodatki serije ?Nuvem? so oblikovani iz klobčičev in aluminijeve žice in so kot nalašč za zračno in lahkotno predstavitev testenin.

 

Alessi.






ŠPAGETI con Carciofi alle sbarre

 

Sestavine za dve osebi:

150 g špagetov, 2 artičoki, 70 g grobo nastrganega parmezana reggiano, 1 limona, pest rdečega popra, zdrobljena šalotka, strok česna, 3 jedilne žlice hladno stisnjenega olivnega olja, sol in poper.

 

Priprava:

V velikem loncu segrejte slano vodo za špagete. Očistite artičoke, jih narežite na tanke rezine in jih pustite stati v mrzli vodi z limoninim sokom. V ponvi segrejte olje, najprej dodajte česen in šalotko, nato pa artičoko in pri visoki temperaturi pecite približno 2 minuti. Začinite s soljo in poprom, in cvrite še 7 do 8 minut. Medtem na ponvi, ki ima plast proti prijemanju, pri majhnem ognju 3 minute pecite parmezan, ki je tanko narezan in oblikovan v mrežo. Odstavite z ognja, začinite z rdečim poprom in pustite, da se shladi. Enako pripravite še eno "mrežo".

 

Špagete dajte v vrelo slano vodo in jih po navodilih na embalaži skuhajte ?al dente?. Špagete odcedite in jih takoj spet stresite v lonec. Primešajte nekaj olja in po potrebi dosolite. Na krožnike dajte mrežo iz parmezana, nanjo špagete in na vrh še artičoke.

 

Vinsko priporočilo:

Greco di Tufo Feudi San Gregorio.

 


Sestavine za dve osebi:

150 g špagetov alla Chitarra, 350 g lepotk, vejica sveže mete, lupina polovice limone, strok česna, kozarec belega vina, 3 jedilne žlice hladno stisnjenega olivnega olja, sol in poper

 

Priprava:

V večjem loncu segrejte slano vodo za špagete. Operite lepotke, na drobno narežite meto in vse približno 8 minut pokrito kuhajte v drugem loncu skupaj s limonino lupine in z belim vinom. Ko se školjke odprejo, lonec odstavite z ognja.

Špagete dajte v vrelo slano vodo in jih v skladu z navodili na embalaži skuhajte "al dente". Špagete odcedite in jih takoj spet dajte v lonec. S školjk odstranite limonino lupino in česen in jih primešajte špagetom. Servirajte na krožnike.

Preostalo limonino lupino narežite na tanke trakove in z njimi ter z listom sveže mete okrasite krožnik.

 

Vinsko priporočilo:

Pinot Grigio San Michele Appiano.