Thursday, 25. April 2024
 
   
 

 

Ste dolgo praznovali? Kadar je pot domov predolga, se dobro spi tudi na kavčih za goste.

 

 

Več si preberite v reviji H.O.M.E. 01-02/08

 

 

DOBRO JE VEDETI

 

H.O.M.E., strokovnjak za pohištvo in design, izda, na kaj je treba paziti pri nakupu spalnega kavča in kateri kriteriji so posebno pomembni.

 

Najvišja zapoved pri iskanju pravega modela:

Ne obupajte! Nasplošno ni lahko najti lepega in udobnega raztegljivega kavča. Dodatna funkcija postelje, skrit vložek in tehnika, ki omogoča raztegnitev, žal pogosto omeji design. Zato je lep in udoben spalni kavč vedno najti težje kot takega brez dodatnih funkcij.

 

Pomemben kriterij udobja:

Spalni kavč za goste mora vedno nuditi določeno udobje.

Boljši od lepih blazin je za hrbet

in hrbtenico vsekakor trši ležalni del v enem kosu.

 

Na kaj morate paziti pri kupovanju:

Če želite goste pogosteje ?pre pričati?, da bodo ostali, sta pri nakupu gotovo pomembni eno stavna raztegnitev in kakovost posteljnega vložka.

 

Kateri material je primeren:

Pri kavčih za goste so prednost usnje ali snemljive prevleke.

 

Kakšni so trendi:

Ker se mnogi italijanski oblikovalci žal ne zanimajo preveč za to področje, je razvoj tukaj skromen. Pri manjših stanovanjih je večfunkcionalnost odločujoč faktor. Če ni resničo nujno potrebno, pa jo ne postavljajte nad design in udobno sedenje.




"540", Rolf Benz


Rolf Benz

 

Spremeljiv.

 

Zelo fleksibilna je nova kombinacija "540" Rolfa Benza. Temnordeči vsestranski nadarjenec je funkcionalen in istočasno estetsko pritegne. S pomočjo patentirane tehnologije ga lahko bliskovito spremenimo v spalni otok.




"Plupp", Bruehl

Bruehl

 

Funkcionalen.

 

Novi kavč "Plupp" je na voljo v različnih barvnih odtenkih. Z menjavanjem, dodajanjem ali odvzemanjem naslona lahko futuristično oblikovani model indivudualno preoblikujete in prilagodite svojim potrebam.




"Gary", Flexform

Flexform.

 

Nezapleten.

 

Kavč "Gary" lahko le z nekaj prijemi spremenite v posteljo. Osnoval ga je Antonio Citterio in je kot postelja dolg dobra 2 m, tako da na njem lahko udobno ležimo.

 



"Deep Suitcase", Minotti

Minotti.

 

Soliden.

 

Na raztegljivem spalnem kavču "Deep Suitcase" se lahko res dobro sprostite. Temno sivi model s kromiranimi metalnimi nogami je zasnoval oblikovalec Rodolfo Dordoni.

 



"Basso", Neue Wiener Werkstaette

Nuee Wiener Werkstaette

 

Večstranski.

 

Kavč iz skupine "Basso" lahko uporabljte v poljuben namen. Kot sedežna garnitura izžareva udobje, ima veliko površino za oddih in je tudi dovolj širok za dobro spanje.